Foto Henk Gerritsen

“Tenzij recht op de eerste plaats komt, zal er geen ware vrede zijn.” Met deze opmerking besloot Mr. Sang-Hyun Song zijn reactie op de paneldiscussie aan het slot van de 4e Conferentie Bridge to the Future op 18 september jl. in het Huis der Provincie te Arnhem.

De conferentie had als thema Einde aan Straffeloosheid. De centrale vraag luidde dan ook: Hoe bereiken we een wereld waarin er gerechtigheid is voor ieder die dat verdient? Voelen we ons daar allen verantwoordelijk voor?

De inleiding van Mr. Sang-Hyun Song, president van het Internationaal Strafhof, had als titel The bridge to peace rests on pillars of justice. Hij verwees naar de uitspraak van Hugo de Groot: “Waar het recht faalt, begint de oorlog.” Mr. Song toonde zich trots op wat het Strafhof inmiddels heeft bereikt, maar ziet uit naar de dag waarop alle landen zich erbij zullen hebben aangesloten.