Zo typeerde een van de 1.800 bezoekers het War Requiem van Benjamin Britten, uitgevoerd door Het Gelders Orkest, onder leiding van Martin Sieghart, op 19 en 20 september jl.

De uitvoering in Nijmegen vormde de afsluiting van de herdenkingen in Nijmegen ter gelegenheid van de Waaloversteek en de herovering van de Waalbrug door de geallieerden op diezelfde datum 65 jaar geleden.

Burgemeester Thom de Graaf hield voorafgaand aan de uitvoering in Nijmegen een toespraak waarin hij memoreerde dat vrijheid voor ons vanzelfsprekend is, maar dat er over de hele wereld nog steeds tientallen oorlogen woeden en conflicten niet met woorden, maar met wapens worden uitgevochten. Het War Requiem is hiertegen een monumentale aanklacht.

Lees hier de toespraak van burgemeester Thom de Graaf.

Bekijk hier de foto’s van War Requiem 2009.