Stichting Bridge to the Future is een van de meer dan 75 Ambassades van de Vrede en draagt het werk van PAX dan ook een warm hart toe. Omdat PAX staat voor vrede. Op 24 september 2017 wordt de PAX Vredesweek afgesloten met een Oecemenische Vredesdienst in Oosterbeek.

Het thema van dit jaar is: DE KRACHT VAN VERBEELDING

Vredesdienst in Oosterbeek
Zondag 24 september 2017 om 10.00 uur
Vredebergkerk
Van Toulon van der Koogweg 3 | 6862 EB Oosterbeek
Voorganger: ds. Martin de Jong uit Doorwerth

De dienst wordt georganiseerd vanuit de Raad van Kerken van Oosterbeek-Wolfheze en Doorwerth-Heveadorp.

Veel geschreeuwd, weinig geluisterd
Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterkt populisme de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. Er wordt veel geschreeuwd en weinig geluisterd. Veel mensen voelen zich hier machteloos over en missen de verbinding met mensen in hun eigen buurt. Ook internationaal nemen spanningen en tegenstellingen toe. Er is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede. Niet alleen in oorlogsgebieden, maar ook in ons eigen land waar het zo moeilijk blijkt te zijn om elkaar te blijven vinden.

Hoop op een betere wereld
Ga deze Vredesweek op zoek naar jouw verbeeldingskracht. Door een beroep te doen op je verbeeldingskracht ga je anders kijken en denken. Je maakt je los van bestaande beelden en overtuigingen, nieuwe beelden en ideeën krijgen de ruimte. Verbeeldingskracht stelt je in staat om te dromen, om grenzen te verleggen, om samen te zoeken naar wat je bindt met anderen in plaats van verdeelt. Het stelt je in staat om je te laten inspireren door moedige vredesactivisten in conflictgebieden die blijven geloven in vrede. De kracht van verbeelding biedt hoop op een betere wereld. Een wereld waarin plaats is voor iedereen.

Vrede, wie durft?
PAX is er van overtuigd dat je met elkaar kunt laten zien dat het anders kan. Zolang je maar open staat voor elkaars dromen en beelden over vrede. En je naar elkaar blijft zoeken. Jong en oud, iedereen kan meedoen!

PAX. Vrede, wie durft?
www.vredesweek.nl
Wies Nieuwenhuis, contactpersoon Ambassade van de Vrede Oosterbeek
wies.nieuwenhuis@gmail.com