Conferenties Bridge to the Future
maatschappelijk, militair en spiritueel

De mislukte Operatie Market Garden van najaar 1944 heeft sindsdien gedurende de jaarlijkse Airborne Herdenkingen in Arnhem en omgeving tot een unieke relatie tussen burgers en militairen/veteranen geleid. Daarbij is de laatste jaren het verlangen gegroeid naar ‘toekomstgericht herdenken’: het oude vijanddenken bewust achter ons laten en gezamenlijk naar nieuwe antwoorden zoeken op vragen rond de rechtvaardiging van geweld.

In dit kader organiseert de Stichting War Requiem – Bridge to the Future sinds 2006 de Conferentie Bridge to the Future. De stichting wil met deze jaarlijkse conferentie het tijdens de herdenkingen ontstane contact tussen militairen en burgers voortzetten en vernieuwen.

De stichting kiest hierbij een lange termijn perspectief met over een reeks van jaren aanverwante thema’s, waarbij het geweldvraagstuk wordt doordacht vanuit militair, maatschappelijk en spiritueel gezichtspunt.

De conferenties richten zich op betrokken mensen van alle leeftijden die vrede, veiligheid en duurzame ontwikkeling in Europa en in de wereld een warm hart toedragen. Daarnaast richten de conferenties zich vanzelfsprekend op de van oudsher met de herdenkingen verbonden doelgroepen, inclusief jongeren, studenten, scholieren (met docenten) en jonge veteranen.

Klik in het menu bovenaan voor informatie over de conferentie in het betreffende jaar.

Voor eerdere jaargangen van de Conferentie Bridge to the Future klik hier.