Een Hollandse Odyssee van De Plaats

De Plaats brengt in samenwerking met de Stichting Bridge to the Future een reprise van De Thuiskomst, een Hollandse Odyssee (12+) uit 2013. Frank is dertien. Hij heeft een grote broer, Richard. Richard heeft in 2009 een half jaar gevochten in de oorlog in Uruzgan, Afghanistan. Maar sinds Richard terug is, is Frank zijn grote broer pas echt kwijt. Richard zwerft thuis op de bank dag en nacht door verlaten valleien en schiet zijn boordkanon leeg op alles wat beweegt. En boven alles knaagt aan hem een geheim groter dan hij kan bewaren.

De Thuiskomst vertelt een verhaal dat als twee druppels water lijkt op het verhaal over de zwerftochten van de beroemde held Odysseus. Richard wordt Odysseus. Mythe wordt verhaal anno 2015. En zoals toen is ook nu alleen het geduld van de liefde in staat de zwervende de weg te wijzen. Eindelijk. Thuis. Een aangrijpend en ontroerend verhaal voor iedereen vanaf twaalf jaar die wil weten hoe de grote wereld in elkaar steekt. Muziektheater als popmuziek.

De voorstellingen werden gespeeld van 18 september t/m 27 september 2015 en waren bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar. Er waren speciale voorstellingen voor leerlingen van het Candea College uit Duiven en VMBO ’t Venster uit Arnhem. . Lees meer …

Bron: Muziektheater De Plaats