Naast de prachtige rij sprekers die we u al eerder konden bevestigen, kunnen we u nu met trots aankondigen dat ook minister Koenders’ Britse ambtgenoot, Boris Johnson, op de conferentie zal spreken. Het belooft een zeer interessante en informatieve middag te worden.

Eerder die middag wonen de ministers Koenders en Johnson een Britse herdenking van de Slag om Arnhem bij op de militaire begraafplaats te Oosterbeek. Bij de militaire herdenkingsceremonie zijn Britse en Nederlandse militairen aanwezig.

Koenders en Johnson zullen in de marge van de herdenking ook met elkaar spreken over gezamenlijke doelen en belangen in Europa en andere actuele onderwerpen, zoals de situatie in Syrië, Turkije en de strijd tegen IS.

Het bezoek van de ministers aan de conferentie over Vrouwen en Oorlogsgeweld sluit het programma van die middag af en duurt ca. 30 minuten.