Al vanaf de oprichting van de Stichting War Requiem – Bridge to the Future speelt Sophie Lambrechtsen – ter Horst een belanrgijke rol. Als blijk van grote waardering kreeg zij daarom een mini-versie van de ‘Bridge too Far – Bridge to the Future’ uitgereikt.

Foto Henk Gerritsen

De door Petra Hartman naar het model van haar kunstwerk gemaakte broche, werd Sophie Lambrechtsen aan het einde van de vierde conferentie opgespeld door Paul Scholten. Hij was burgemeester van Arnhem tijdens de 50e herdenking van de Slag om Arnhem in 2006. Bij die gelegenheid werd de Bridge to the Future gedachte geïntroduceerd.

George Wiegel, directeur van Het Gelders Orkest, bedankte Sophie Lambrechtsen na de uitvoering van het War Requiem in Musis Sacrum met de woorden dat zij als geen ander de Bridge to the Future gedachte invulling heeft gegeven en heeft uitgedragen.

Sophie Lambrechtsen – ter Horst legt dit najaar haar functie als voorzitter van de Stichting War Requiem – Bridge to the Future neer. Maar zij zal ongetwijfeld op een of andere manier betrokken blijven bij de activiteiten van de stichting.

Bekijk hier de documentaire Vrede? Eerst geloven, dan zien over Sophie Lambrechtsen – ter Horst die Omroep Gelderland uitzond in september en december 2009.