In de conferentie op 18 september a.s.staat het thema Einde aan Straffeloosheid centraal. Na de inleiding van de president van het Internationaal Strafhof volgt er een panelgesprek met boeiende sprekers:

Geert Costens
  • Mr. Geert Corstens, president van de Hoge Raad
  • Generaal-majoor Ton van Loon, voormalig commandant de ISAF-troepen in Zuid-Afganistan
  • Annick van Lookeren Campagne, beleidsadviseur van Oxfam Novib
  • Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland

Het panelgesprek wordt geleid door Thea Hilhorst, hoogleraar Humanitaire hulpverlening en wederopbouw aan de Universiteit in Wageningen.

Voorzitter Sophie Lambrechtsen – ter Horst is gelukkig met de samenstelling van het panel: “Het thema van de conferentie spreekt bijzonder aan. De panelleden zullen vanuit verschillende gezichtspunten en ervaringen de spanning belichten tussen vrede en gerechtigheid, berechting en waarheidsvinding, tussen theorie en praktijk in conflictsituatie.”

Lees meer over het programma en de sprekers.