Hoofdlijnen:

  • Met de jaarlijkse Conferentie Bridge to the Future levert de Stichting een inhoudelijke bijdrage aan het programma van de Herdenking van de Slag om Arnhem. Daarbij worden ervaringen en lessen uit het verleden verbonden aan actuele vraagstukken en perspectieven voor de toekomst. Op de Conferentie behandelen vooraanstaande sprekers een actueel thema. Het thema voor 2019 is Duitsland -Keerpunt.
  • Parallel aan de voorbereiding van de conferentie loopt het traject Be Aware – Bridge to the Future:  het thema van de jaarlijkse conferentie zal worden behandeld in gastlessen en andere bijeenkomsten op Vwo-scholen, HBO-instellingen en universiteiten.
  • In het kroonjaar 2019 zal onze stichting zich inspannen het War Requiem van Benjamin Britten te doen uitvoeren door Het Gelders Orkest.
  • Voor een parallelle kunstzinnige manifestatie zal Bridge to the Future in 2019 opnieuw samenwerking met Focus Filmtheater in Arnhem zoeken, voor een filmprogramma in relatie tot het thema met inleidingen en/of debatten.