Generaal-Majoor b.d. Patrick Cammaert, inleider volgende week op de conferentie, stond in Congo aan het hoofd van de grootste VN-vredesoperatie in dat land. Zijn vredesleger telde 17.000 soldaten uit 52 landen. Doel was om vrije verkiezingen mogelijk te maken in het zwaar verscheurde land. Ook al voerde hij een vredesleger aan, Cammaert schuwde geweld niet. Paul Rosenmöller volgde Cammaert een week.

De harde werkelijkheid van Congo komt ook indringend naar voren in de film Justice for Sale die Focus Filmtheater Arnhem 21 september ’s avonds vertoont. Met een nagesprek met Patrick Cammaert en de makers Ilse en Femke van Velzen.

Deelnemers aan de conferentie ontvangen ’s middags een reductievoucher. Ze kunnen dan in het Filmhuis ter plekke betalen, maar moeten net als iedereen wél van te voren reserveren.