Een even spectaculaire als intieme voorstelling

Hartje september, de Arnhemse herdenkingsdagen. waarin we terugkijken, helden toejuichen en elkaar opzoeken om samen de uiteindelijk herwonnen vrijheid te vieren. Temidden van een veelheid aan evenementen, ontmoetingen en emoties is de grote zaal van het Stadstheater het decor van iets bijzonders. Een even spectaculaire als intieme voorstelling: De andere kant van de brug.

72 jaar geleden gebeurde er iets ingrijpends en bijna onwerkelijks in Arnhem. De Slag zit in ons systeem en we proberen ons ertoe te verhouden. Ieder op zijn eigen wijze. Alleen of door samen te zijn. De herdenking is daarvan één manier. Die week en alles wat daarin gebeurt, staat centraal in De andere kant van de brug. Een voorstelling van Keesen&Co in samenwerking met ArtEZ Toneelschool en de Stichting War Requiem – Bridge to the Future.

De stad loop vol met mensen en herinneringen. Stille pijn en zichtbaar verdriet. Spektakel en feestgedruis. Jong en onbevangen loopt naast oud en getekend. Een kleurrijk, beschouwend beeld van de herdenkingsdagen en haar bezoekers. Dan ineens, het verhaal van een oude man. Verward en verwarrend. De betrouwbaarheid van het geheugen wankelt, de toeschouwer wankelt mee …

Willibrord Keesen, regisseur en oprichter van Keesen&Co, speelde al jaren met het concept, Nu was de tijd rijp voor de productie die zo a-typisch is voor het gezelschap dat bekendstaat om zijn kleine spel en intieme tekstvoorstellingen. Een grote cast, spectaculaire decorstukken en indringende klanken die het verleden verontrustend dichtbij brengen. De andere kant van de brug is bovendien toneel-op-toneel. Dichterbij het verhaal is haast onmogelijk, want u zit letterlijk op het toneel. Niets in deze voorstelling is wat u verwacht …

De voorstelling werd gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin. Met teksten van Teun Smits en regie van Willibrord Keesen. Van 15 t/m 23 september in Stadstheater Arnhem.

Tekst: Keesen&Co