Moderator Eveline van Rijswijk onderzoekt in het gesprek met Theo Vleugels en Dave Ensberg welke rol herdenken en educatie spelen bij het komen tot verzoening.

Dave Ensberg-Kleijkers MSc (1984) studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, is gelukkig getrouwd en trotse vader. Hij is werkzaam als directeur-bestuurder van stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en NUSO (landelijke branchevereniging voor Speeltuinorganisaties), dat zich samen met kinderen en jongeren inzet voor meer uitdagender speelruimte en speelkansen in ons Koninkrijk.

Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van stichting Martin Luther King Lezing om het gedachtegoed van ds. King ook in Nederland en vooral onder jongeren levendig te houden. Hij is vicevoorzitter van stichting Johan Ferrier Fonds om bij te dragen aan de realisatie van kleinschalige projecten op het terrein van onderwijs en cultuur in Suriname, het land van zijn (voor)ouders. Ook is hij bestuurslid van stichting Maatschappelijke Alliantie, een netwerkorganisatie die de samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en fondsen organiseert en stimuleert om gezamenlijk, complexe maatschappelijke problemen op te lossen.

Ten slotte is Ensberg-Kleijkers ambassadeur van stichting Méér Muziek In De Klas om alle basisschoolkinderen in ons Koninkrijk te voorzien van structureel muziekonderwijs. Hij schreef in 2017 het boek ‘Bezielde beschaving, alles behalve een multicultureel drama’.

Dave Ensberg-Kleijkers gaat in gesprek met Theo Vleugels.