Sheila Sitalsing © door Els Zweerink

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 1968) is freelance journalist en vaste nieuwscolumnist van de Volkskrant. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door op Curaçao. Na het afronden van haar studie economie in Rotterdam werkte ze als journalist voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant. Ze was onder meer financieel redacteur, correspondent Europese Unie in Brussel, chef redactie Economie en senior politiek verslaggever in Den Haag.

Tegenwoordig schrijft Sheila Sitalsing om de dag een column in de Volkskrant, over economie en (internationale) politiek. Voor die columns won ze in 2013 de Heldringprijs voor beste Nederlandse columnist. Ze is verder columnist voor Opzij en OneWorld, bespreekt de buitenlandse kranten voor tv-programma Buitenhof en is invalpresentator bij het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Ze schreef o.a. het boek Mark, portret van een premier (2016), over Mark Rutte.

Sheila Sitalsing spreekt op de conferentie een column uit over het thema Moreel Kompas. Bijzonder detail in dit verband: haar moeder week als jong meisje vanuit Den Haag uit naar Arnhem en zag daar hoe ‘de parachutisten’ de hemel vulden.