Colin Weir (1971) is geboren in Noord-Ierland. Na het afronden van zijn studie geschiedenis verlaat hij Belfast en treedt in dienst bij het Britse leger. De afgelopen 25 jaar bracht zijn militaire carrière hem overal.

Soms dichtbij, zoals in 1996 toen de IRA in Londen een zware bomaanslag pleegde waarbij meer dan 100 gewonden vielen. Colin Weir werd toen halsoverkop naar Noord-Ierland gezonden. Maar ook ver weg, bijvoorbeeld op missies naar Kosovo en Irak. In Afghanistan loodste hij in 2010-2011 zijn soldaten door zware gevechten en ijzige kou.

Na Afghanistan kwam hij in Duitsland in rustiger vaarwater en van daar uit bezocht hij graag Arnhem. Tijdens een van zijn bezoeken leerde hij Sophie Lambrechtsen kennen, de initiatiefnemer van de Stichting War Requiem – Bridge to the Future. Hieruit ontstond een warme vriendschap.

Bij de 71e en 72e herdenking van de Slag om Arnhem werd Colin Weir als een van de parachutisten gedropt boven de Ginkelse Hei. Tot mei 2017 was hij commander of 16 Air Assault Brigade. Hij is nu geplaatst in Londen.

Colin Weir had tijdens zijn missies veel te maken met oorlog en geweld. Steeds wist hij zich vergezeld van zijn eigen moreel kompas.