De heer Sang-Hyun Song is sinds maart 2009 president van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Hij is sinds maart 2003 als rechter aan dit hof verbonden. Met het strafhof maakt hij zich sterk voor het uitbannen van straffeloosheid.

Het Internationaal Strafhof is in 2002 opgericht als permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden (niet te verwarren met het Internationaal Gerechtshof dat geschillen tussen staten behandelt en met het Joegoslaviƫ-tribunaal).

Momenteel worden oorlogsmisdaden onderzocht in Uganda, Congo-Kinshasa, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Darfoer (Soedan). In deze gebieden heersen oorlogen waarin marteling, moord, verkrachting en het ronselen van kindsoldaten regelmatig voorkomen.

De heer Song (1941) studeerde rechten in Zuid-Korea en in Engeland en heeft uitgebreide ervaring in onder meer strafprocedures en internationaal recht, in het bijzonder mensenrechten. Als kind maakte hij de Korea-oorlog mee.