Filmhuis Focus en Bridge to the Future organiseren voorafgaand aan de conferentie op 16 september twee gerelateerde filmavonden, die beide eveneens in het teken staan van het koloniale verleden. 


Woensdag 7 september, 19.00 – 22.00: ‘De Oost’

Still uit film De OostDe Oost (Jim Taihuttu, NL 2020, 141 min). Een jonge Nederlandse soldaat wordt in 1946 samen met ruim honderdduizend anderen uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Wanneer de oorlog escaleert wordt gaandeweg de lijn tussen goed en kwaad voor de jonge soldaat steeds vager.

Na de film is er een zaalgesprek met twee acteurs uit de film: Daan van Citters en Joenoes Polnaija. Hun beider grootvaders vochten in de onafhankelijkheidsoorlog.

Reserveer je tickets voor DE OOST via Focus > www.focusarnhem.nl/tickets/102927/


Woensdag 14 september, 19:00: ‘Indisch Zwijgen’

Beeld uit film Indisch Zwijgen

Indisch Zwijgen. (Sven Peetoom en Juliette Dominicus, NL 2022, 32 min). Een documentaire waarin drie  jonge kunstenaars met Indische wortels identiteitsvraagstukken opwerpen en kunstzinnig vertalen. Zij proberen het generatielange zwijgen over het Nederlands-Indisch verleden in hun familie te doorbreken. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Voorafgaand hieraan vindt een muzikaal optreden door Amber Nefkens plaats.

Na de filmvertoning is er een zaalgesprek met de regisseurs Sven Peetoom en Juliette Dominicus en Amber Nefkens.

Reserveer je tickets voor INDISCH ZWIJGEN via Focus > www.focusarnhem.nl/tickets/102928/