Vrijdag 17 september 2021 om 12.30 uur vindt er in de Waalse Kerk te Arnhem het Coventrygebed plaats. Een gebed wat wekelijks op vrijdag plaatsvindt in allerlei steden over de hele wereld. Een gebed wat in het teken staat van vrede en verzoening. Na het bombardement op Coventry in 1940 vonden inwoners in de ruïnes van de kathedraal drie grote spijkers die in een kruisvorm lagen. Ze zagen hierin een symbool om niet de weg te gaan van wraak en vergelding. Na de oorlog zochten ze contact met Dresden en hieruit ontstond een wereldwijde beweging die zich inzet voor vrede en verzoening vandaag. Tussen volkeren, tussen landen, tussen mensen onderling, tussen sociale klassen, lokaal en wereldwijd. Het is een streven naar gerechtigheid.

Het gebed duurt een half uur en omdat de Waalse Kerk op slechts enkele minuten lopen verwijderd is van Musis kan het bijwonen van het gebed gecombineerd worden met het bijwonen van de conferentie Bridge tot the future.

Van 13.45 tot 14.45 uur wordt er in de Waalse Kerk een live-stream uitzending verzorgd van de interactieve talkshow over verzoening. Deze vindt voor een beperkt aantal genodigden plaats in Musis te Arnhem. Om toch het gebeuren gezamenlijk te kunnen beleven kiezen we voor deze live-stream in de Waalse Kerk. Er is koffie en thee en een gesprek na afloop.

Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Laat even weten of je komt, dan weten we met hoeveel mensen we rekening moeten houden. Via: tonvangestel@planet.nl / 06.41722195

Donderdag 23 september om 11.00 uur lopen we als Coventrygebed Arnhem de White Ribbon Mile in Oosterbeek.

De White Ribbon Mile is een korte symbolische wandeling door de uiterwaarden van  de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn. Het herinnert aan het terugtrekken van Engelse en Poolse soldaten na het mislukken van de Slag om Arnhem. Het traject liep van hotel Hartenstein door de bossen van Oosterbeek naar de uiterwaarden bij de Rijn en werd gemarkeerd met een wit lint. Dit lint is nu het symbool voor het terugtrekken door de uiterwaarden tijdens de periode van herdenken in september. Witte linten langs de route, afkomstig van parachutes, gaven de weg aan om bij de rivier te komen. Die linten werden daardoor een levenslijn voor de soldaten. Verloor je het lint of raakte je je voorganger kwijt, kon dat betekenen dat je verdwaalde of erger. Een lint als levenslijn voor gewone jonge mannen, militairen.

Om 12.00 uur zijn we daarna te gast in de tuin van Sophie Lambrechtsen naast de oude kerk. Sophie is de dochter van Kate ter Horst. Sophie zal wat vertellen over wat in die tuin en het huis plaatsvond tijdens die slag om Arnhem.

Ook hiervoor graag opgeven. Via: tonvangestel@planet.nl / 06.41722195