Anke Plättner
Anke Plättner

Anke Plättner is een zelfstandige tv-journalist, presentator en mediatrainer. Ze presenteert een actuele politieke talk show “Phoenix Runde” vanuit Berlijn, interviewt regelmatig vooraanstaande politici voor het  “ARD-Morgenmagazin” en leidt  diepgaande gesprekken met mensen uit het openbare leven voor het WDR-programma “Eins zu Eins”. Anke is lid  van het bestuur  van “Internationale Journalistenprogramme “ en daar verantwoordelijk voor de uitwisseling met Nederland en  het project “Wij zijn Europa”, geïnitieerd door de Stichting Mercator.

Reeds vele jaren worden door Anke Plättner evenementen, paneldiscussies en conferenties in binnen-en buitenland gemodereerd waarbij de meest uiteenlopende politieke en maatschappelijke kwesties worden besproken. Totdat ze in januari 2013 free lance tv-journalist, presentator en mediatrainer  werd was ze politiek correspondent voor Phoenix  en de WDR.

 

Voordat ze naar Berlijn ging werkte ze bij verschillende redacties van de WDR, onder andere  als hoofd en als  presentator van het regionale programma “Aktuelle  Stunde ” en  als redacteur van de documentaireserie “Hautnah Menschen”.

Anke Plättner studeerde journalistiek in Utrecht en was vrijwilliger bij “Aktion Sühnezeichen Friedensdienste” in Amsterdam . Ze kreeg een Arthur Burns beurs in Denver, Colorado en was adjunct-directeur van de Media Academie van het Europees Forum Alpbach, Oostenrijk.