“Ik ga voor u geen 3e wereldoorlog beginnen”

Tijdens de oorlog in Kosovo was generaal Sir Michael David (Mike) Jackson commandant van de snelle NAVO-interventiemacht. Hij kreeg van de Amerikaanse generaal Clark – die in NAVO-verband boven hem stond – opdracht het vliegveld van Pristina te blokkeren en een Russisch contingent te overmeesteren. Hij weigerde dat met de woorden: “Ik ga voor u geen 3e wereldoorlog beginnen.” In plaats daarvan zocht Jackson contact met de Russische commandant, gaf hem een fles whisky en vond een werkbare oplossing.

Generaal Sir Mike Jackson (1944) begon zijn militaire loopbaan bij het inlichtingencorps en eindigde als Chef van de Generale Staf, de hoogste positie in het Britse leger. Hij wordt gezien als een van de ‘most high-profile’ generaals van het Britse leger sinds de Tweede Wereldoorlog.

In 2006 verliet hij het leger na 45 jaar dienst. Sindsdien becommentarieert Jackson nog altijd militaire zaken en geeft hij lezingen en adviezen.¬†Wij zijn dan ook vereerd om de komst van generaal Sir “Mike” Jackson te kunnen aankondigen als tweede key-note speaker op Bridge to the Future 2014 rondom het thema Onschuld.