Shura Lipovsky is een van de grote namen in de Joodse muziek in Nederland. Al vanaf haar veertiende is ze gegrepen door het Jiddische lied. Lipovsky’s heilige tekst, een collage van tekstfragmenten van Etty Hillesum, geeft uiting aan haar optimisme. Lipovsky zet zich in voor de organisatie Musicians without Borders, een organisatie die strijdende partijen tot elkaar brengt via de muziek.

Om dit werk te kunnen doen valt ze vaak terug op wat haar moeder haar heeft meegegeven: “Ze leerde mij en mijn zusje eerst van Duitsers te houden voordat zij ons confronteerde met de gruwelen van de Shoa. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik altijd meer zie dan dat ene. Ik ben net als mijn moeder een vredesduif en ik wil net als Etty Hillesum de mensen lezen en alle kanten van ze leren kennen.”

Merima Kljuco speelt accordeon en trad op met symfonieorkesten als Holland Symfonia, het Radio Philharmonisch Orkest en het Scottish Chamber Orchestra. Ook werkte ze met onder meer het Nederlands Blazers Ensemble en het Asko/Schönberg Ensemble. Ze treedt op bij festivals en is lid van het Telesto Trio en van Serendipity 4, waar ook Shura Lipovsky deel van uitmaakt.

Naast haar ervaring met de hedendaagse klassieke muziek treedt Merima Kljuco veel op in wereldmuziek ensembles en neemt ze deel aan projecten met Musicians without Borders. Haar liefde voor wereldmuziek, en de muziek van Bosnië in het bijzonder, deelt ze graag waar dan ook met haar gehoor.