In aanloop naar de conferentie op 15 september organiseert Bridge to the Future een aantal gerelateerde activiteiten, waaronder twee filmavonden i.s.m. Focus Arnhem. Ook in deze programma’s speelt het thema democratie een grote rol.

 

Suffragette: gepassioneerde strijd voor vrouwenkiesrecht

Op woensdag 6 september wordt de film Suffragette vertoond. Hierin staat de moedige strijd van de Britse Suffragettes centraal, die met radicale actie gelijke rechten voor vrouwen probeerden af te dwingen.

Beeld uit de film Suffragette

Aansluitend is er een gesprek met oud-minister Hedy D’Ancona. Ook is er een bijdrage van kunstcollectief Vulva verbond. Met deze gasten en de zaal gaan we in gesprek over de positie van de vrouw in het huidige politieke landschap. Wat is de erfenis van de suffragettes, ook in relatie tot de haat waar vrouwelijke politici helaas nog steeds regelmatig mee te maken hebben?

 

 

De toekomst van onze democratie

Op 13 september vindt in filmhuis Focus een Tegenlicht meetup plaats rondom het thema democratie. Je kunt die avond de (gratis toegankelijke) VPRO docu De weerbare democratie zien. Na de film is er een zaalgesprek over burgerinspraak in Arnhem.

Meer informatie over beide filmprogramma’s is te vinden op de website van Focus. Hier kunt u zich tevens aanmelden voor de programma’s.