Géraldine Schwarz is een Frans-Duitse journalist en documentairemaker en woont  in Berlijn. Ze publiceert in diverse internationale media en spreekt regelmatig op congressen over populisme, Europa en hoe de verwerking van het verleden functioneert. Ze heeft een boek geschreven Les Amnésiques (Flammarion) dat is uitgekomen in Duitsland (Die Gedächtnislosen), Italië en Nederland (De Geheugenlozen – Atlas Contact) en zal nog worden vertaald in zes andere talen.

Drie generaties familiegeschiedenis worden verweven – van Nazi Duitsland tot Vichy Frankrijk – met die van Europa’s proces van de naoorlogse afrekening, Géraldine Schwarz onderzoekt hoe tientallen miljoenen Duitsers in het hier en nu leven, hoe ze werden overvallen door een mist van ontkenning na de oorlog en hoe, uiteindelijk, Duitsland een nieuwe manier bedacht om met het verleden om te, door de verwerking van het verleden tot een pijler van de democratie te maken.

Voor dit werk werd ze bekroond met de European Book Prize, de Duitse Winfried Fulda Prize en de Italiaanse Nord-Sud literatuurprijs.